tiistai 7. tammikuuta 2020

Krapu 2


Haaveita vain

Lapsena kaipasin perhettä, sukua, omaa joukkoa, johon voisin sanoa kuuluvani. Vuosien mittaan tyydyin irrallisuuteen, opin huomaamaan yksinäisen elämän hyvät puolet, kuvittelin, etten tarvitse ketään, mitään, jäykistyin omiin sääntöihini. Minusta tuli hankala. Omasta mielestäni olin kesyttämätön, villi ja vapaa. Ihannoin oman tiensä kulkijoita, yhteiskunnan normien ulkopuolella eläviä. Mutta se oli vain suojakuorta. Sisällä asui se yhteenkuuluvuutta kaipaava lapsi. Se lapsi hankki ydinperheen, miehen, kaksi lasta ja sekarotuisen koira, kerrostalokaksion ja työpaikan. Kesyttämätön kesyyntyi, alistui yhteiskunnan sääntöihin, siirsi kapinahengen satunnaisiin kiukunpurkauksiin, vanheni muttei viisastunut. Nyt, vanhana, katselen tyytyväisenä elämääni taaksepäin, odotan mielenkiinnolle tulevaa. Seikkailuja kohtaan lukemissani kirjoissa kaipaamatta niitä itselleni.

kesyttää, sääntö, suku

4 kommenttia:

  1. Jännitystä, seikkailua ja romantiikkaa...ei, kiitos. Kirjoissa ja leffoissa ok, ei omassa elämässä.

    Tuo on muuten totta. Kun kuvitelee olevansa villi ja vapaa, muuttuu hankalaksi ihmiseksi. On itse asiassa aika joustamaton, sillä kieltäytyy muuttumasta.
    Villeistä ja vapaista tulee usein katkeria ja vihaisia keski-ikäisiä, olen huomannut.

    Yhteenkuuluvaisuuden halu kertoo empatista, mielestäni.

    VastaaPoista
  2. Eipä oikein isompaa jännitystä elämään enää näillä vuoisilla kaipaa, ehkä nuorempana kaipasinkin. Ja hain.

    VastaaPoista
  3. Jos ihminen on tyytyväinen elettyyn elämäänsä silloinhan kaikki on hyvin. Iän myötä terävimmät särmät hioutuu...Ja tosiaan hyvää jännitystä ja seikkailuja löytyy kyllä kirjoista. Turvallistakin.

    VastaaPoista
  4. Iän myötä ihminen kyllä muuttuu. Mihin suuntan, ehkä paljon riippuu siitä, miten elämä on kohdellut.
    Itse olen ollut hyvin sisäänpäinsulkeutunut oikeastaan aina, hiukan oman tien kulkija. Isoimmat "seikkailut" koin aina liikunnan parissa, eikä tuo kilpailuvietti ole täysin kadonnut vieläkään. Vähänkös kansaa huvitti, kun seitsemänkymppinen osallistuu kukkamekkokorkokenkäsuohiihtokisaan!

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit.