sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Krapu 49


Kirjoittamisen into

Vihdoinkin löysin kurssin, joka pani mielikuvituksen laukkaamaan ja opettajan, johon mielistyin. En ollut aiemmin tajunnut, että minäkin osaan sekoittaa fiktiota ja faktaa, saada aikaan tarinoita, jotka herättävät mielenkiintoa ja keskustelua. Tarinat alkoivat elää omaa elämäänsä; asia, josta olen kuullut puhuttavan, mutta jota en ole kokenut. Juoni poukkoili sivupoluille, palasi takaisin ja kääntyi aivan uuteen suuntaan. Kirjoitin vaihtoehtoja muistiin, leikkasin turhia rönsyjä pois, odotin innolla, mihin suuntaan tarinani kasvaa. Pysyin pitkään alueilla, jotka hallitsen. Nyt on kuitenkin kääntynyt uusi lehti. Olen sukeltanut fantasiamaailmaan, jonka säännöt ovat jotain aivan muuta kuin oma elämäni. Tuokohan kevät mukanaan ehjän tarinan vai haaksirikkoudunko vieraaseen maailmaan?
 

sekoittaa, lehti, leikata

7 kommenttia:

 1. Tarinalla on todellakin tapana elää omaa elämäänsä. Sinun tehtäväsi on vaan laittaa se paperile tai siis näppäimille.

  VastaaPoista
 2. Tulossa mielenkiintoinen kevät siis! Luotan ehjään tarinaan!

  Tarinat ja tarinoiden henkilöt todellakin alkavat elää ihan omaa elämäänsä, sitä on mukava seurata.

  VastaaPoista
 3. Joskus tuota tarinan laukkaamista on miltei mahdoton pysäyttää, kun se oikein vauhtiin on päässyt.
  Peukutan, että vältät haaksirikot.

  VastaaPoista
 4. Upeita seikkailuja luvassa tulevissa mielikuvituksen pyörteissä!

  VastaaPoista
 5. Tuttu aihe! Meidän kurssin ope sysää meidät aina välillä pois mukaavuusalueeltamme. Viimeksi kirjoitettavaksi saimme kliseisen rakkausrunon kirjoittamisen. Tuntui ensin helpolta mutta töitä senkin eteen sai tehdä. Ja kun alkuun pääsi, niin teksti vei mennessään. Syntyi hääruno jota en olisi koskaan varmaan kirjoittanut vapaaehtoisesti.

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoista! Faktan ja fiktion liitto on nykyään kovin suosittua kaunokirjallisuudessa. Varmaan saamme nauttia kurssisi inspiroimista jutuista!

  VastaaPoista
 7. enpä usko, et haaksirikkoudut fantasiamaailmaasi!
  mukava kuulla, et kurssilla mukava ope. ilmeisesti ihmiset käyvät nykyisin paljon erilaisilla kirjoituskursseilla. tunnetustihan me suomalaiset olemme pöytälaatikkoon kirjoittavia, hienoa kun uskaltaudutaan entistä enempi julki omien tekstien kanssa.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit.