perjantai 29. marraskuuta 2019

Krapu 48


 Pimeä uhka
 
Marraskuu lähenee loppuaan. Väitän pitäväni muutoksista, käännekohdista. Epäilys alkaa kuitenkin hiipiä mieleen. Seikkailunhalu taitaa olla vain joku etäinen haavekuva, unelma, jonka lapsuuden kirjat ovat synnyttäneet. Todellisuus lienee pikemminkin päinvastoin. Haluan vakaata, tasaisen harmaata elämää, rutiineja. En olekaan liekinpunainen, räiskyvä rajuilma vaan marraskuun loputtomana virtaava musta sade. En ole pehmeä, herkullinen kanelipulla vaan hampaita koettelevan kova ruisleipä. En ole sisustuslehtien hillityn harkittu omakotitalo vaan sotkuinen kaksio kaupungin kerrostalossa. En ole notkea, hoikka, hoidettu seurapiirirouva, vaan mahakas, kankea, maalaamaton vanha mummo. Enkä voi sietää tätä synkistelyä, jossa nukkuminen on ainoa ilo. Tänään tartun toimeen. Joulukuu tulee muuttamaan kaiken – siivoan ainakin.

pulla, nukkuminen, sietää

8 kommenttia:

 1. Asiaa. Tuntuu kyllä, että näin eläkkeellä on ihan hyvä pitää rutiineista kiinni. Muuten tulee syötyä ja nukuttua ihan omituisiin aikoihin.

  VastaaPoista
 2. Tuttua, marraskuu on mennyt nukkuessa.
  Luulen kyllä, että joulukuu ei tuo suuriakaan muutoksia asiaan.

  Tasainen, tapahtumaköyhä ja turvallinen arki, niinpä, mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän arvostaa noita asioita. Jännitys, seikkailu ja romantiikka on jäänyt todellakin taakse :D

  VastaaPoista
 3. Turvallinen arki ilman muuta ja rutiineja ja säännöllisyyttä mutta kummasti piristää mieltä ja kehoa kun tekee jotain rutiineista poikkeavaa. Ihan ei tarvitse seikkailemaan lähteä mutta jotain....:D

  VastaaPoista
 4. Mainio krapu! Niin mielellään olisi joku liekinpunaisena räiskyvä nainen, mutta unelmaahan se vain on:) Tavallista vetämättömämmäksi on marraskuussa varmaan monikin itsensä tuntenut. Yhdyn päättäväisyyteesi - joulukuu kaiken muuttaa voi, ainakin edes pikkuisen.

  VastaaPoista
 5. mukavahan sitä on aina välillä haaveilla kaikenlaista, lopulta kuitenkin oma arki ja rutiinit vie voiton kaikesta muusta. marraskuun hämäryydessä on kyl se hyvä puoli, ettei pöly näy liiemmin, meil siivousväli venyy näin syksystä kummasti;)

  VastaaPoista
 6. Itse asiassa minun marraskuuni tekee leppoisan mukavaksi juuri tuo arkisuus. Kun ei odota isoja, ei petykään. mutta haaveista ei kannata luopua ja silloin tällöin kannattaa tarttua toimeenkin, aina jonkun voi toteuttaa, no esim. just siivoamisen.
  Kivasti koottu krapu.

  VastaaPoista
 7. Mahtava teksti! Arki pyörittää elämää, eikä siinä mitään. Kiiltokuvia on kiva katsella, kun tietää niiden olevan satua:)

  VastaaPoista
 8. Välillä minä suorastaan kaipaan "tylsää" arkea ilman yllätyksiä:) Työ kun on aina ollut sellainen että kaikkeen saa varautua eikä yllätyksiltä ole välttynyt..Mukavaa alkavaa joulukuuta, tuokoon se mukanaan kaikkea ihanaa♥

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit.