sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Krapu 47


Mammuttien marssi

On aika näytellä seuraava jakso tässä elämän tarinassa. On aika astua eteenpäin sillä samalla tiellä, millä edellisetkin sukupolvet ovat kulkeneet.

Jää alkaa vetäytyä pohjoiseen. Etelästä huokuu lämmintä ilmaa. Kasvillisuus muuttuu. Pahinta kaikesta ovat oudot eläinlajit, jotka seuraavat muuttuvan kasvillisuuden mukana. Mammutit eivät pärjää tässä uudessa maailmassa. Niiden on jätettävä kotiseutunsa ja muutettava pois, kohti tuntematonta. 

Silmänkantamattomiin yltävät mammuttilaumat marssivat kohti pohjoista, koko ajan vain lähemmäs ja lähemmäs maailman rajaa. Vielä laumat ovat voimissaan. Vielä kaikuvat kutsuhuudot avoimella arolla. Vielä on uskoa tulevaisuuteen.

Mutta ongelmat vyöryvät kiihtyvällä vauhdilla mammuttien vanavedessä. Paluuta paratiisiin ei ole. Eloonjäämiskamppailun viimeiset hetket ovat käsillä.


näytellä, ongelma, marssia

5 kommenttia:

 1. Tarina on ajankohtainen ja mammutit edustavat kaikkia nykyisiä eläinlajeja.

  VastaaPoista
 2. Hurja ja pelottava näky. Olen lukenut jonkun verran ilmastonmuutoksen inspiroimaa dystopiakirjallisuutta, jossa myös ihmismassat vyöryvät kohti pohjoista, koska etelämmässä on liian kuuma viljelykasveille ja eläimille. Kuivuus ja nälänhätä visiona.

  VastaaPoista
 3. Ja ihminen saa syyttää tästäkin itseään ja ahneuttaan. Ihmisen valinnat ja tekemiset muuttavat ilmastoa
  Saatanpa hyvinkin uskoa, että juuri pohjoiseen on jossain vaiheessa kova tunku, vaan mitä sitten?

  VastaaPoista
 4. Surullinen näkymä tulevaan, ihmisten toimiin. Maailman reuna voi olla lähempänä kuin uskommekaan.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit.