sunnuntai 30. elokuuta 2020

Krapu 36


Syyssuunnitelmia vai syysunelmia

Pitäisi varmaan aloittaa taas kirjoittaminen. Ystäväni usein luulevat, että minä kirjoitan aina. No, en todellakaan. Enimmäkseen vain annan ajan valua tuntemattomuuteen sormieni läpi. En edes yritä ottaa kiinni, laittaa käsiä nyrkkiin, tarttua hetkeen. Tosin en tiedä, miksi pitäisi. Mitä se pelastaisi, jos olisin aktiivinen. En kaipaa elämän tarkoitusta tai sisältöä päiviini. Minua viihdyttää joutilaisuus, ikkunoista ulos katselu ilman sen kummempia ajatuksia. 

Mutta ehkä voisin taas aloittaa kirjoittamisen. Uudestaan aloittaminen on kiehtovaa. Uusi avaamaton muistikirja, tyhjät sivut, jotka odottavat sisältöä, siihen sorrun usein. Sitten nurkissa pyörii aloitettuja, kesken jääneitä muistikirjoja aiheuttaen omantunnon tuskia. 

Jospa sittenkin menisin kasvimaalle multaa lapioimaan, maassa möyrimään.
 
uudestaan, maa, viihdyttää

8 kommenttia:

 1. Päivien joutilaisuus viehättää minuakin. Kesä meni kirjoittamatta, mitään sen kummempaa tekemättä ja hyvä niin.

  Uusi muistikirja voisi olla sivuja kravuille, vai mitä?

  VastaaPoista
 2. Joutilaat r.y. kiittää ylistyksestä. Maaten suomi rauhallisemmaksi!
  Koittakaas te sähköjänikset olla joutilaina, ei se niin helppoa ole kuin Repun kuvauksesta luulisi, vaatii tekniikoita osata vaan olla=)

  VastaaPoista
 3. On ihmisiä jotka eivät osaa olla joutilaina, koko ajan täytyy pakertaa jotain. Missä välissä niitä ajatuksiaan ja mietteitään pyörittelee. Nostetaan joutilaisuus kunniaan!

  VastaaPoista
 4. "Minua viihdyttää joutilaisuus, ikkunoista ulos katselu ilman sen kummempia ajatuksia." Niin samaa mieltä! Jokaisen hetken aikataulutus vie ilon elämästä, mitään tekemättömät hetket tasapainottavat puuhasteluja. Ja yksinolo - sepä vasta ihanaa!

  VastaaPoista
 5. Juu, minä harrastan myös joutilaisuutta. Ei kai mitään omantunnontuskia kannata ottaa keskeneräsistä jutuistaan.
  Ajatustensa kanssa on kivaa olla omissa oloissaan.

  VastaaPoista
 6. Ihana kirjoitus, kuin joutulaisuuden ylistys! Elämän tarkoitus on elää siten kuin sen itse haluaa elää - ei niin kuin muut odottaa. Ei tosiaan ole mieltä olla aktiivinen ja huseerata joka suuntaan, jos ei sellainen itseä kiinnosta. Tekee mieli tähän lainata vanhaa sanontaa: "kaikki paitsi puutarhan hoitaminen on turhaan."

  VastaaPoista
 7. Kiva, että on muitakin joutilaita.

  VastaaPoista
 8. Aah, ihanaa joutilaisuuden hehkutusta. Lasken joutilaisuuteen myös sanan etsimisen. Joskus kun kirjoittaa, on kiva tuijottaa ikkunasta ja odottaa, koska se oikea sana sieltä tulee. Ilman paineita tietenkin.
  Hieno krapu!

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit.