maanantai 15. helmikuuta 2021

Krapu 7

Korpit

Heti herättyään hän lähti kävelemään kohti peltoaukeaa. Oli aikainen aamu. Harmaat usvasormet kiemurtelivat ilmassa. Pellon reunan takaa kurkistava kevätaurinko loi kullankeltaista reunusta varjojen yläpuolelle. Ja korppeja! Korppeja oli kaikkialla lentämässä, istumassa, huutamassa; korppeja, hänen ainaisia seuralaisiaan. Ensimmäiset korpit hän näki sinä aamuna, kun vuosien koerumban jälkeen, oli saanut normaalit laboratoriotulokset. Silloin oli keskitalvi, lunta ja pakkasta. Hän oli niin onnellinen, että juoksi koko matkaan kotiin. Vasta kun hän pysähtyi hengästyneenä kaivamaan avaimia, hän huomasi korpit. Niitä istui pihapuissa, katon harjalla, roska-astioiden kansilla. Niiden syvänmustat silmät seurasivat hänen jokaista liikettään. Hän hymyili niille, suojelusenkeleille. Siitä asti korpit olivat aina kaikkialla.

 

pelto, laboratorio, astia

9 kommenttia:

 1. Minä olen pitänyt korppeja aina vähän ilkeinä ja surun tuojina, mutta hienoa, että tässä tarinassa oli toisin.

  VastaaPoista
 2. Onnenkorppeja! Onneksi niin. Tunnelma tarinasi alussa oli piinaava noiden lintujen takia, mutta tarinan loppu kertoo toista!

  Mukavaa, kun tulit taas krapuilemaan!

  VastaaPoista
 3. Ihana, kun puhdistit korppien maineen.
  Aluksi minäkin luulin niitä "pahanilmanlinnuiksi".

  VastaaPoista
 4. Korppi on minun lempilintuni, en tiedä miksi, mutta niin se on. Hieno tarina.

  VastaaPoista
 5. Minä tykkään korpeista myös. On niin viisas lintu ja minulla on ilo seurata korppien elämää. Jo viime kesänä korppipariskunta toi poikasensakin näytille.

  VastaaPoista
 6. Hieno tarina. Edgar Allan Poen runosta lie ilkeän maineensa saanut, mutta yleistämättä paras.

  VastaaPoista
 7. Täällä myös yksi korppifani! Vaikka Edgar Allan Poen Korppi-runo, jonka nuorena koin pelottavana, kummitteleekin vielä mielessä, niin silti tänä päivänä ihailen niitä. Älykäs lintu. Ja sukulaisensa harakka sai minut syksyllä aivan ymmälleni. Istuin partsilla ja ihmettelin miksi yhtäkkiä lehtiä lentää katon räystäskourusta alas. Luulin ensin, että katolle oli hiljaa tullut huoltomiesnainen :D putsaamaan kouruja. Mutta ei! Harakka kulki pitkin kourua ja samalla heitti lehdet jalallaan alas, kourun loppuun asti!

  VastaaPoista
 8. Toiset tykkää hanhista, toiset varpusista ja jotkut korpeista :)
  En ota kantaa. Kaukaa katsottuna kaikki linnut ovat enemmän tai vähemmän ihania ja kauniita :)

  VastaaPoista
 9. Korpit on hienoja, mutta tuo harakka uskomaton.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit.