tiistai 4. toukokuuta 2021

Krapu 18

Aurinko nousi keskitaivaalle valaisten koko maailman. Yritin nähdä kuohujen taakse, nähdä maailmanreunan yli. Kävelin aivan jyrkänteen reunalle, mutta ainoa, mitä silmäni tavoittivat, oli alas syöksyvät vesimassat. Huimaavan pudotuksen pohjaa ei näkynyt. Ilmaan sinkoutuvat vesipisarat muodostivat läpitunkemattoman pilven, joka kimalteli ärsyttävästi auringon säteissä. En tiennyt törmäsikö putous jossain pohjaan vai jatkoiko vesi kulkuaan loputtomiin. Olin turhautunut. Olisin halunnut tietää, ymmärtää. Irvistin korpeille, jotka eivät suostuneet kertomaan, mitä ne näkivät kaukaisuudessa. Joki oli liian leveä, liian vuolas, jotta olisin voinut kulkea kauemmas. Ainoa, mitä voin tehdä, oli kääntyä takaisin ilman tietoa maailman lopun takaisesta elämästä. Päänahkani kiristyi pettymyksestä enteillen alkavaa vihlovaa kipua.

 

päänahka, irvistää, ilman

9 kommenttia:

  1. Harmi, että jokea ei voinut ylittää. Voi vain kuvitella, että vesi jatkoi kulkuaan johonkin isoon mereen toiselle planeetalle...

    VastaaPoista
  2. Voi harmi, niin lähellä, silti niin kaukana. Entä jos antautuisi veden vietäväksi?

    VastaaPoista
  3. Monesta asiasta jäämme vaille tietoa, ei vähiten "maailman lopun takaisesta elämästä".

    VastaaPoista
  4. Varmasti on pettymys kääntyä takaisin, vaikka tavoitteeseen on iso tahto päästä. Toivottavasti korpit eivät pahoita mieltään, kun irvistit niille.
    Ei, kyllä ne tulevat auttamaan....

    VastaaPoista
  5. Kiitos, kun tarinasi jatkuu. Ihan kylmät väreet kulkivat selkäpiitäni pitkin näitä sanoja lukiessani :"...mutta ainoa, mitä silmäni tavoittivat, oli alas syöksyvät vesimassat. Huimaavan pudotuksen pohjaa ei näkynyt. Ilmaan sinkoutuvat vesipisarat muodostivat läpitunkemattoman pilven,..."!

    VastaaPoista
  6. Onneksi ei ole vielä maailmanloppu. On vain maailman loppu.

    VastaaPoista
  7. Hieno teksti. Näin silmissäni vuolaana virtaavan joen.

    VastaaPoista
  8. Loihdit elävästi silmieni eteen huimat maisemat ja pettyneen kulkijan.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit.