lauantai 15. joulukuuta 2018

Aamunavaus


Töihin en kaipaa, mutta työmatkoja muistelen lämmöllä. Kävelin metsikön halki ja peltojen poikki aamuvarhaisella, kun muut vielä nukkuivat. Talvella kenkien alla narskuva pakkaslumi oli ainoa ääni. Koko luontokin vielä nukkui. Aurinko ei ollut noussut. Maailman värisävyt olivat rauhoittavan utuisia. Pysähtelin katselemaan varjoja, usvan nousua, lumeen piirtyneitä elämän jälkiä. Vangitsin hetkiä.

Voisinhan samaa tavoitella nytkin, mutta lähteminen ilman pakkoa ei ole niin yksinkertaista. Työvuosina heräsin aikaisin, kun halusin olla aamulla töissä ennen yleistä aamuhälinää ja halusin päästä myös ajoissa pois. Nyt jos herään aikaisin, olen vain väsynyt, enkä jaksa lähteä mihinkään. Ja jos lähden, otan koiran mukaan, joten joudun sovittamaan liikkumiseni sen tassutukseen. Mutta ehkä voisin silloin tällöin etsiä pakkasaamujen tunnelmaa, kun uskon vieläkin, että lunta ja pakkasta tulee.

7 kommenttia:

 1. aamuvarhaisella,
  Laittaisin pilkun eteen, en taakse.
  Olipas Päätalomaista maalailua;D Hyvin nappasin sanasta kii, pisteitä ja merkkejä laarikaupalla. Tai vasullinen=)

  VastaaPoista
 2. Sivulause erotetaan päälauseesta pilkulla eli pilkku kun sanan eteen.

  VastaaPoista
 3. Oikeassa olet joten lienenkö harhainen kun nuo kaksi varhaista sitten häiritsee? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpäs häiritsee nyt minuakin. Tautofoniaa yritän välttää kaikenlaisilla kepulikonsteilla ellei kyse ole tehokeinosta. Nyt ei ole.
   Välimerkeistä vielä sen verran, että sinä kun runoilet, toimit toisin. Minä proosailen kielioppisääntöjen mukaan enimmäkseen.

   Poista
 4. Aaa sillä oli siis ihan oma nimikin, tautofonia, hihii, hauska sana.
  Juu, runoilu on saattanut vaikuttaa haittaavasti kiekioppisääntöjen hallintaan mutta rytmitajua sanojen kanssa parantanut, Lukiessa huomaa heti että jokin ei nyt vaan täsmää ja yleensä se johtuu siitä että rytmi menee pieleen.

  VastaaPoista
 5. Pitäisi muistaa tännekin jotain joskus.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit.