maanantai 14. syyskuuta 2020

Krapu 38

 Peliriippuvainen

Sitä on vaikea arvata etukäteen, miten paljon vuodessa rahaa menee pelaamiseen. Kun pitää tarkkaa kirjanpitoa ja vuoden lopussa laskee kaikki menot yhteen, ajattelee, että pelirahoilla olisi voinut tehdä muutakin. Korona tietenkin estää matkustelun, mutta ehkä rahoille olisi keksinyt jotain silti käyttöä. Siinä miettiessään sitten päättää, ettei enää koskaan sorru pelaamiseen, avaa uuden säästötilin ja päättää tallettaa sinne joka kuukausi sen summan, jonka aiemmin siirsi pelitilille. Vuoden lopussa on suuri summa ylimääräistä rahaa, jolla voi tehdä, mitä haluaa. Koska pelaaminen on häpeällistä, jää pelaamattomuuslupauskin ja sen toteuttaminen vain omaan tietoon. Tammikuussa usko onnistumiseen on vahva. Miten käy joulukuussa? Aika näyttää.

arvata, lupaus, koskaan

8 kommenttia:

 1. Peliriippuvuus on paha siinä missä muutkin riippuvuudet. Eroon pääsy ei onnistu kaikille, ehtii mennä kakki, perhekin.
  Minä saatan ostaa ässäarvan tai jonkun muun kerran kaksi vuodessa. Aina en muista edes tarkastaa sitä. Karkkiin on mennyt enempi rahaa ja sen voisin jo terveyssyistä pistää jemmaan ja jättää karkit ostamatta.
  Huijaankohan itseäni, kun ajattelen, etten olisi kuitenkaan riippuvainen jopapäiväisestä, -viikkoisesta karkkiannoksestani?

  VastaaPoista
 2. Olen onnistunut pudottamaan oman rahapelaamiseni alle kymppiin vuodessa ja yleensä voitan vähän=9 Käyn myös kerran vuodessa hampurilaisella macdonaldsissa. Vähän syntiä on eri kuin syntinen elo=)

  VastaaPoista
 3. Pelaaminen ei ole ollut koskaan mun juttu. Lotto kerran viikossa, sisareni kanssa yhteinen. Tuleehan siitäkin vuoden mittaan..... no olkoon :D Jos peliriippuvuuden saa hallintaan omin avuin niin paljon on voitettu.

  VastaaPoista
 4. Peliriippuvuudesta en ole koskaan onneksi kärsinyt. Muita addiktioita sitten kyllä on.

  Mitenhän pääsisi eroon lanka-addiktiosta? Ettei ostaisi lisää lankoja ja lisää ja lisää...

  VastaaPoista
 5. Jokaisella joku addiktio. En ole veikannut / lotonnut vuosikausiin.

  VastaaPoista
 6. Tämä on kyllä paha. Ja lisääntymään päin. Peliaddiktiot siis.

  VastaaPoista
 7. Itsestään saa olla ylpeä 🤍

  VastaaPoista
 8. Addiktioita on joka lähtöön. Koukuttuminen on niin helppoa.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit.