torstai 3. lokakuuta 2019

Krapu 37


Näinkin olisi voinut käydä

Siinä se nyt on, uusi vaatemallistoni valmiina telineessä. Pitkä matka tähän on kuljettu. 

Teini-iässä ulkonäköpaineet kasvoivat kohtuuttomiin mittoihin. Piti olla muodikas. Rahanpuute pakotti ompelemaan. Selailin muotilehtiä kirjakaupassa ja sovelsin malleja alelaarista löytämiini kangastilkkuihin. Ensimmäiset tekeleet olivat lähinnä outoja, mutta pikkuhiljaa taitoni kasvoivat. Osaamisen lisääntyessä innostuin niin, että vietin suurimman osan ajastani ompelukoneen ääressä. 

Kun koulu loppui, hain ammattikoulun pukuompelulinjalle. Vanhakantainen opetus tarkkoine sääntöineen masensi, mutta opin paljon uusia tekniikoita ja etenkin tarkkuutta sekä kärsivällisyyttä, jotka eivät ole luonteeni vallitsevia puolia.

Tienasin elantoni ompelijana, mutta halusin muuta. Vapaa-aikana suunnittelin omaa mallistoa. Vuosien jälkeen uskaltauduin toteuttamaan jotain omaa.uusi, oma, ilmestyä

2 kommenttia:

  1. Nyt liikutaan maailmassa, josta en tiedä mitään. Tarkemmin sanottuna en osaa mitään. Koulun käsityötunnit olivat kauhistus, eikä aikuisena asia ole muuttunut.

    Lapsena kyllä tykkäsin piirtää paperinukeille vaatteita, mutta siihen se jäi.

    Omia muistoja herättävä krapu!

    VastaaPoista
  2. Vieraalla aluella liikut minullekin. Inhosi koulun käsitöitä, olisi halunnut puutöihin poikien kanssa, mutta ei päässyt. Mitä en osaa, en virkata, kutoa puhumattakaan vatteiden tekemisestä ja suunnittelusta. Joten hattua nostan!

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit.